perjantai 2. elokuuta 2013

Kirpputorihirmu

Kirpparilla on tullut muutaman viikon sisällä käytyä niin Hämeenlinnassa kuin täällä Jyväskylässäkin. Ja täytyy sanoa, että erittäin harvoin lähden penkojan-paratiisista tyhjin käsin kuten en näilläkään kerroilla. Tavallisesti ostelen vaatteita tuunattavaksi, mutta toisinaan käy niinkin mahtavasti, että sattuu löytämään jotain jo valmiiksi sopivan kokoista/mallista ryysyä. Ja se täytyy sitten kotia välttämättä kiikuttaa. Voin kai sanoa, että kirppistely on mulle harrastus, josta nautin aivan suunnattomasti! Tässä siis olisi vähän satoa kirppareilta ja muutama uutena ostettu juttu.

reppu minilaukku / huivi ginatricot

Pitemmän aikaa on jo pitänyt ihan koulukäyttöön ja muuhunkin menemiseen sopiva reppu hankkia. Pähkäsin viimeiseen asti kånkenin ja tämän välillä, mutta (teko)nahkainen vei voiton. Tällainen reppu ei ehkä ihan joka toiselta löydy, ehkä joka kolmannelta, mutta pidän siitä kovasti. Kunhan ensin totun sen isouteen.. Huivi viileämmille ilmoille minäs muunakaan kuin viininpunaisena.

3/4 hiha paita kirppis / neule kirppis

Neuleet ovat aina tervetulleita kaappiini. Mukavia syysaamujen vaatekriisien pelastajia. Tuon oranssin paidan väriin ihastuin samantien ja se saikin heti kokea pienennysoperaation, jotta pääsi käyttöön. Ihanan syksyisiä molemmat.

kauluspaidat kirppis

Viininpunainen (joka kyllä kuvassa näyttää kaikkea muuta kuin viininpunaiselta..) nappipaita olikin alitajuntaisesti, ei kylläkään aktiivisesti, hakusessa. Sattuipa sitten lähes täydellisen kokoinen yksilö kohdalle kuin tilauksesta. Lintupaita oli rakkautta ensisilmäyksellä. Rakkauden kohteeni vain pilasi pienenpientä reikää peittämään ommeltu alla näkyvä otus. Ratkoja käteen ja sillä selvä.


t-paita kirppis / shortsit kirppis

Korkeavyötäröiset shortsit olivat oikeastaan se, mitä lähdin kirpputoreilta metsästämään (juu tiedän, mä olen niin heikko vaatteiden suhteen, että saatoin ostaa jotain ylimääräistäkin..). Epätoivon jo iskiessä shortsien löytymisestä heitin pienen rukouksen ilmoille ja kappas, siitähän ne löytyivät. Ja istuvat täydellisesti. Pääsivät heti leikkauspöydälle ja ovat ehkä siirtymässä jatkotoimenpiteisiin kylpyhuoneen puolelle. Mintunvihreä paita on vielä jonotuslistalla. Se nimittäin tälllä hetkellä ulottuu melkein polviin asti.

farkkutakki kirppis

Joskus muinoin metsästin farkkutakkia, mutta luovutin. Nyt kun sitten en sitä enää haikaillut, osui sopiva kohdalle. Euron hinta ei paljoa onneksi kirpaissut. Olisin kuitenkin ennemmin toivonut löytäväni lasten farkkutakin, josta olisin voinut leikata hihat irti. No, ehkä seuraavalla kerralla.

hame ginatricot

Se on ilmiselvä hame eikös juu. En osannut asetella sitä mitenkään fiksusti. Löysin kyseisen mintunvihreän vaatekappaleen ginan alerekistä ja alunperin se oli koon 42 mekko, jonka sitten muokkasin hameeksi. Ja minusta huijaus onnistui todella hyvin. Hameessa on etukappaletta pidempi takakappale sekä korkea vyötärö. Hitusen parempi kuva löytyy instagramista nimellä @elsanneli

Kuvaamatta jäi muokkausvaiheessa oleva pitsihame sekä repun kylkijäisenä tullut sateenvarjo, jossa ei kyllä mitään esiteltävää olisi ollutkaan. Mitäs tykkäsitte löydöistä?

6 kommenttia :

  1. Jotenkin tuntuu, että oon aiemmin maininnut siitä sun kirpparisilmästä..... Ihania löytöjä kaikki! Ja hameen väri on upea!

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ihmeesti harjaantuu! Jaksaa vaan penkoa ;) Voi kiitos A!

      Poista
  2. Hei mulla on toi mistä sä teit hameen ni mulla on toi mekko! :D rakastan sitä nii paljo :)
    -Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän hyvä! Mä jopa eka harkitsin pitäväni sen ihan mekkona - tosin vähän pienennettynä - mut päädyin silti hameeseen. Tykkään niin sen väristä!

      Poista
  3. wau, tosi hyviä löytöjä! Tykkään kaikista tosi paljon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :---) Mustakin oli aika onnistuneita ostoksia! Kerrankin... :D

      Poista