tiistai 11. marraskuuta 2014

Lämmön syleily

Mereltä puhkuva jäinen tuuli pureutuu luihin ja ytimiin. Paleltaa. Nuttua koetan kohentaa ja pääni huiviin painaa, mutta mikään ei anna tarpeeksi suojaa. Että onkin kylmä, ajattelen. Minulla on kuitenkin koti. Lämmin paikka, jonne paeta pakkaselta. Jossa on mahdollisuus sulkea ovi kolkolta maailmalta ja painautua syleilyyn lämmön turvallisen. Saan hypätä vällyjen väliin glögimuki kädessäni ja vain nauttia olostani. Kynttilän liekki lepattaa. Tässä on hyvä olla.

Mitä jos koti ei olisikaan lämmin suoja? Mitä jos koleus sekä kolkkous olisi seurana ja seiniä koristaisi trendikäs harmaa betoni? Ikkunan paikalla olisi vain aukko ilman lasia ja näin tekisi erilliset tuuletusluukut täysin turhiksi. Ilmanvaihto näet toimisi täysin ilman päänvaivaa sillä erolla, ettei sitä koskaan saisi vaimennettua. Tähtitaivasta voisi katsella luonnon muovaamasta kattoikkunasta ja ovi narisisi tervehdyksen. Pieni puunkalikka toimisi takassa tulen tanssilattiana puukorin ammottaessa tyhjyyttään. Kuinka hyiseltä se tuntuisikaan? En haluaisi edes kuvitella, mutta tosiasiassa tällainen tilanne on turhan tavallinen. Ei tarvitse mennä kuin lätäkön toiselle puolen ja se on miltein toistuvaa. Vaikka kuinka haluaisin, en kaikkea voi valita tai muuttaa. Kiitollisuuteen meillä on kuitenkin aina mahdollisuus. Sitä mietin tänään kääriytyessäni peittoni lämpimään syleilyyn. Mietitkö sinä?

10 kommenttia :

 1. voi että, miten ihanasti kirjotat! nää kuvat on taas aivan upeita. <3 sinne

  VastaaPoista
 2. Ihana tää teksti ja täyttä asiaa! oot niin nättinä taas ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos aivan huikeasti Jenny! Sä olet aina niin ihana ja kannustava! <3 Olen onnekas, kun kerta toisensa jälkeen saan lukea huikean piristäviä kommenttejas! :--) Kiitos!

   Poista
 3. aivan sairaan siisti kengät! ja sitte noi kuvat, vau. varsinkin toi viimenen on huippuhieno. sun tekstit laittaa aina ajattelemaan, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Emilia, kiitos kehuista! :--) Kengistä tykkään itsekin. Tulisi vain ne lumikelit, että pääsisi taas kunnolla niitäkin käyttämään! Ja tuo viimeinen kuva.. Liikkuvan auton ikkunasta otettu. Lähtökohdat huomioiden oikein onnistunut otos minustakin!

   Poista
 4. Vau nuo kuvat on niin huippuja! Nostan hattua sulle ja blogille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas niiaan niin nätisi kuin osaan ja kiitän suuresti! Ootte te vaan niin huippuja! :--)

   Poista
 5. Vähänkö magee lintukuva! Siis noi pulut, tosi magee kuva!

  VastaaPoista