maanantai 20. heinäkuuta 2015

Valmistumisesta valmistautumiseen


mekko by me / koru h&m / kengät tamaris


Mitä seuraavaksi? Onko jo suunnitelmia? Mitä aiot tehdä syksyllä? Alkoi kuullostaa aivan liian tutulta mainokselta...

Asiat ovat edenneet siihen pisteeseen, että uskallan paljastaa, mihin elämä ensi vuodeksi minut vie. En palaa koulun penkille, kuten viimeisenä kahtenatoista syksynä. En muuta omilleni. En vietä välivuotta kotona. En Suomen rajojen sisäpuolella. En edes Euroopan.

Tämä tyttö toteuttaa unelmansa, pakkaa laukkunsa ja lähtee au pairiksi Amerikkaan.

Ohjelma on tasan vuoden mittainen. 12kk poissa kotoa, tutuista olosuhteista, tuttujen ihmisten muodostamista ympyröistä. Huh. Pistäähän se pään pyörälle. Ei vielä pysty käsittämään. Edessä on jotain niin erilaista, jotain niin uskomatonta, jotain niin suurta. Tunnen innokkuuden kasvavan sisälläni päivä päivältä. Tästä tulee unohtumaton vuosi.

// Mikäli tahdot tietää tarkemmin prosessin yksityiskohdista tähän mennessä, rohkaistu ja kysy ihmeessä! Vastaan kysymyksiinne mielelläni joko kommenteissa tai sähköpostissa.

21 kommenttia :

 1. Vau,oon ilonen sun puolesta :-) Ite oon vasta menossa lukioon,mutta unelma ois asua ulkomailla vielä jonain päivänä. Miten pääsit tai mitä kautta tommoseen voi osallistua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tässä kohtaa tuntuu todella hyvältä se, että on lähtenyt toteuttamaan haavettaan. Enkä usko, että tulen katumaan. Unelmoi ja pyri unelmiasi kohti!
   Au pairiksi tavallisesti lähdetään joko järjestöjen kautta tai itsenäisesti etsimällä perhe esimerkiksi joidenkin nettisivujen kautta. USAhan ainut laillinen keino on ymmärtääkseni järjestön kautta.
   Kiitos kommentista! :--)

   Poista
 2. Vau siis ihan mahtavaa!! Itse haaveilisin kanssa periaatteessa aupairvuodesta, mutta en halua lähteä kauas enkä osaa ruotsia riittävän hyvin että sinne lähtisin... Ja sitä paitsi mulla kiinnostus opiskelussa ja työn teossa toistaiseksi täällä turvallisessa kotosuomessa :D

  Mutta oon varma että sun vuodesta tulee ihan huikee, toivottavasti saadaan täällä blogin puolella kuulla siitä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei, sitä kieltähän sinne mennään osaltaan myös harjoittelemaan! Ja Ruotsissa on varmasti jonkin verran myös suomalaisia perheitä. Joten älähän vielä luovuta haaveesi suhteen! :--)
   Hieman itsellekin arvoitus, miten blogille käy. En missään nimessä ole lopettamassa, siitä voitte olla varmoja! Ehkäpä luonnollista muuntautumista saattaa tapahtua. Aika näyttää.
   Kiitos Kiia kommentista!

   Poista
 3. Lähdetkö itsenäisesti vai yrityksen kautta? :) Kiva kuulla jonkun muunkin lähtevän kun itsekin meinasin, mutta Saksaan päin!

  http://sanninenblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat! Itse kun en tiedä oikeastaan kuin yhden, joka on suunnitellut lähtöä ensi vuodeksi. Vertaistukea siis kehiin vaan! :--)
   Ymmärtääkseni USAan ainut laillinen reitti au pairiksi lähtemiseen on järjestön kautta. Sillä mennään siis.

   Poista
 4. Oi vähän siistiä!☺ oon ite menossa lukion kakkoselle ja joskus oon kans miettiny jos lähtis ruotsii tai englantii kirjotusten jälkee aupairiks nii olis tosi mukava lukea sun ajatuksia sieltä!�� tottakai varmasti on vähemmän aikaa sitte keskittyä blogii mutta jotai olis mukava lukea�� tsemppiä, oot kyllä rohkea!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että siellä ollaan innostuneita kuulemaan! Kannutaa tosissaan pitämään blogia tämän elämänvaiheen mullistuksessa! Parhaani yritän, katsotaan kuinka käy. :--) Kiitos kommentista!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Pikku hiljaa, kun alkaa asioita ehkä hippusen ymmärtämään, alan olemaan koko ajan enemmän ja syvemmin samaa mieltä! :--)

   Poista
 6. Henkeäsalpaavan ihania kuvia. Eipä tässä muuta voi sanoa.
  JN

  VastaaPoista
 7. 3. ylhäältä on aivan törkeän ihana kuva. Siis se on niin hieno, kuva että jälleen kerran aivoni sulavat ja niistä tulee sulatejuustoa ja ne vuotavat korvistani ulos. JN

  VastaaPoista
 8. The Green Manilishi.
  https://www.youtube.com/watch?v=weWWGJ_MxcE

  VastaaPoista
 9. The Green Manilishi.
  https://www.youtube.com/watch?v=weWWGJ_MxcE

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniita kuvia ja ihan älyttömän kiva tuo sun mekko :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, miten onnistuitkin piristämään. Kiitos ihanista sanoista Juulia! :--)

   Poista
 11. Kävin vielä kerran ennen lähtöäsi ulkomaille kommentoimassa noita kuvia: aivan uskomattoman hienoja ja ihania kuvia. Tiedän, että olen mokannut ja kirjoitellut kaikkea typerää, mutta kiitos siitä, että olet vain ollut välittämättä siitä. Kai. Joku muu olisi voinut tehdä rikosilmoituksen..no joo.

  Pärjäilehän siellä jossain. Itse olin vaihto-oppilaana Kalliovuorten juuressa Utah'ssa. Olet ihana tyyppi, tosin teflon-sellainen. Ei sinusta oikein saa kosketusta--mutta eipä minun pidäkään saada. Moi.  VastaaPoista
 12. Olipa Elsa kiva löytää sun blogi ja kuulla että säkin oot lähdössä au pairiks! Mäkin lähden lauantaina, en tosin Jenkkeihin vaikka sekin haaveissa oli joskus, vaan vähän lähemmäs Brightoniin. Joko sulla on tiedossa perhe ja sijainti? Lykkyä tykö :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Aino. Ja kiva, kun olet löytänyt tiesi tänne! :--)
   On aina niin siistiä löytää ihmisiä, joilla on sama suunta edessä! On perhe ja sijainti. Ensimmäinen oikein hyvä ja toinen näin järkeistettynä sekin erittäin loistava! Vähän syrjäisemmässä, mutta suurkaupungin tyttö en olekaan. Sopii siis minulle.
   Oikein ihanaa reissua sinulle! Miten pitkään vietät Brightonissa? :--)
   Pahoittelen kovin tästä myöhäisestä vastaamiseta!!

   Poista