tiistai 4. helmikuuta 2014

Maailman kello

Tik, yksi arvokas sekunti elämästäsi kului. Tik, taas paloi tuhat litraa fossiilisia polttoaineita taivaan tuuliin. Lisää hiukkasia ilmakehään. Tik, uusi nimi voidaan kirjata sodassakaatuneiden kirjaan. Sorrettuja sorretaan entisestään, hovissa juodaan lohikäärmeen kyyneliä kultapikareista. Tik, rekallinen käyttökelpoista tavaraa kipataan kaatopaikalle. Tik, jälleen lapsi menettää vanhempansa malarialle. Toinen perhe joutuu jättämään kotinsa. Tik, yritys joutuu konkurssiin, valtio kylpee veloissa.

Maailman kello tikittää eteenpäin. Jokainen sekunti vie lähemmäs loppua. Kuka voisi sen pysäyttää? Edes hidastaa tahtia? Pysäyttää ei voi, kukaan ei saa aikaa kiinni. Hidastaa voisi, mutta kuka tarttuu toimeen. Ei kukaan.

8 kommenttia :

 1. Minä nyt uhraan elämäni arvokkaita sekuntteja heittämällä kommenttia, koska nämä kuvat ovat mahtavia! No okei, tykkäsin tekstistäkin aivan valtavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei aina tarvitse käyttää aikaa hyödyksi. Joskus on lupa vain olla tai sitten ilostuttaa jotakuta täällä ruudun toisella puolen. Kiitos vähintään yhtä valtavasti! :----)

   Poista
 2. Taas samoja ajatuksia. Ainakin vähän. Tykkään sun blogista tosi paljon! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, etten ole ainut joka palloilee maailmanmenoja pohdiskelevien ajatusten kanssa! :D Minä taas tykkään sun kommenteista, kiitos!

   Poista
 3. Niimpäniin, maailman kello se on joka tikittää, pysähtymättä. Emmekä me voi sille mitään, mutta tarviiko meidän voida? Emmekö vois vain luottaa siihen, että tämä kaikki on tarkoitettu tapahtuvaksi? Omalta osaltamme voimme jollakin tapaa näihin tapahtumiin vaikuttaa, mutta liikaa ei näitä kannata murehtia. Tämä on toki vaan minun kanta asiaan :-) ps. Tämän postauksen kuvat on kyllä superihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä pointti ja todella uskon siihen itsekin. Ei tämä kaikki sotku ole tarkoitettu selvitettäväksi, vaan asiat kulkevat omalla tarkoituksenmukaisella painollaan kohti jotakin. Välillä vain tulee sellainen olo, ettei ketään oikeasti kiinnosta. Ihmiset vain haluavat itselleen parasta, eivätkä ajattele kokonaisuutta. Enkä tällä halua kuitenkaan vähätellä arvokasta työtä, jota monet tekevät! Kiitos heille. Ja sinulle hyvästä kommentista! :---)

   Poista
 4. Upeeta tekstiä ja upee sinä! Oot älyttömän kaunis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania sanoja! Miten voi yksi kiitos ikinä riittää korvaamaan tuottamaasi ilon määrää! :----)

   Poista