tiistai 7. lokakuuta 2014

Kohtuuton kuluttaja

Mainostaulut vilkkuvat kerjäten kansaa kuluttamaan. Ja ihmisethän menevät lankaan. Ostavat. Kertakäyttävät. Jälleen ostavat jotain uutta, turhaa ja tarpeetonta. Lopulta kaatopaikalle päätyvät lähes käyttämättömät tavarat kasvattaen roskavuoria aina vain kiihtyvällä tahdilla. Jätelautat ajelehtivat pitkin meren selkää. Päätyvät lintuparan ruuaksi. Koituvat kuolemaksi.

Kuluttaminen on kohonnut käsittämättömiin eikä ainakaan blogimaailma juurikaan sitä pyri hidastamaan. Tuotteita ja niiden esittelyjä sinne tänne, joka päivä uusia asuja uusine vaatteineen sekä kertakäyttökulttuuria yllin kyllin. Aivan järjetöntä! Kuka muka tarvitsee sellaisen tavarapaljouden ympärilleen? Mieti, kuinka monta lähes unohdettua tavaraa sinunkin kodistasi löytyy. Täältä ainakin hyvinkin monta. Heräteostohetkellä saattoivat ne tuntua mielihyvää tuottavilta, mutta siihen se jääkin. Median luoma ihanne kulkee pitkälti yli järkevän kuluttamisen rajan, mutta me voimme tehdä toisin. Maapallo ei nimittäin yksinkertaisesti kestä tällaisen tahdin jatkuessa.

Suositaan kierrätystä ja ostetaan uutta vasta todellisen tarpeen edessä. Muutos lähtee pienistä teoista. Muutos lähtee meistä.

14 kommenttia :

 1. Ihana toi farkkutakki! Mistä oot löytäny? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Pidän siitä itsekin kovin. Löysin vihosta viimein kirpputoilta pitkän etsinnän jälkeen!

   Poista
 2. Ihana asu ja kivoi kuvii! :')

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja niin kivat vaatteet! Ps. Piirsin kuviksentunnilla susta tuon bannerikuvan, onhan ok? Laitoin vaan tonttulakin päähän ja eholle joulukorttiin! Mutta toisaalta se kuva ei oo yhtään tunnistettava, eli älä huoli (;


  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :--) Olinpas aika yllättynyt! Positiiviseti siis. Hauska, että otit malliksi juuri minun kuvani. Eli on ihan ok, älä huoli. Olisi muuten hauska nähdä millaisen kuvan sait aikaiseksi!

   Poista
 4. Just samoja juttuja pyöriny itelläkin päässä... ihania kuvia jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tämä on mielestäni todella tärkeä asia! Iso kiitos Jenny! :--)

   Poista
 5. Heippa!! Mulla oli nyt pakko tulla tänne utelemaan sulta että millainen objektiivi sulla on? :) On nimittäin sen verran hyvännäkösiä kuvia että mie tahon kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Milla! Oon aika otettu sun kommentista, kiitos siis! Objektiivina mulla toimii 45mm f/1.8 enkä kyllä vaihtaisi mihinkään. Aivan korvaamaton kaveri!

   Poista
  2. Kiitos tästä! :) Ja kuule ole hyvä vaan! Ihana huomata kuinka tärkeistä asioista kirjoitat ja teet sen vielä niin fiksusti - Keep it up!!

   Poista
 6. En ole lukenut aikaisempia viestejäni, enkä aio niitä lukea. Kirjoitin noloja juttuja ja tiedän sen. Pyysin kai jo kerran anteeksi sinulta ja se riittäköön. Olen pelle ja tiedän sen. Mutta... Kirjoitin blogiriippuvuudestani jutun, jossa mainitsin sinut.. Ajattelin, että se olisi reilua.
  http://lahensika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Tarkoitin, että olisi reilua ilmoittaa sinulle asiasa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti ajateltu. Suuri kiitos siitä! Minun puolestani voidaan unohtaa nuo aiemmat tapaukset. Turha kantaa kaunaa. Anteeksi olet saanut,

   Poista