perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ohi on

Kirjoitussalista keskiviikkona viimeisen kerran poistuessa ei sitä vielä osannut ymmärtää, vaikka kotona vastassa oli jopa ruusuja onnitteluineen. Ei ymmärrä täysin edes näin muutaman vuorokauden jälkeenkään. Sitä, että seuraavana aamuna saa herätä, milloin huvittaa ja vaeltaa vaikka koko päivän yöpukusillaan. Olla, tulla ja mennä, miten lystää. Ei kiirettä. Ei pakotteita. Mikään pieninkään piikki omassatunnossa ei enää käske lukemaan.

Ja se vapaus. Kun voi levittää kädet purjeiksi halkomaan tuulta uusien haasteiden. Kurottautua laskevaan aurinkoon ja henkäistä keuhkojen täydeltä kevätilmaa. Tänään on helppo hymyillä, antaa naurun hersyä. Tanssia pienet onnentanssit ja vielä perään parit piruetit. Takakireys jäänyt musteena paperille pudottaen taakat työn tuomat. Päämäärä saavutettu. Olo sekä mieli kevenee. Ehkä sen pikkuhiljaa ymmärrän - lukio on totaalisen ohi.

// Onnea kaikille kanssakirjoittajille! Me tosiaan selvittiin siitä. Ja voimarutistus niille, joilla koe on vielä edessä! Pian se on ohi.

10 kommenttia :

 1. onnea kirjotuksista selviämisestä ja lukion suorittamisesta :) ♥

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea!! itellä tuo kaikki edessä ens vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän! :--) Pieni varoituksen sana: aika tulee menemään ihan kreisikovaa vauhtia! Joten oikeesti kannattaa ottaa ilo irti vielä jäljellä olevasta lukioajasta. Se ainakin itselleni oli nimittäin aika huippua aikaa!

   Poista
 3. Voin vaan kuvitella, kuinka helpottunut olo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä kieltämättä tosi tosi hyvältä tuntuu! :--)

   Poista
 4. Oon nii kateellinen. Oot ihnu <3 ja ruusut on parasta!

  -enma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian oot sääkin vapaa kuin taivaan lintu, haha. Mieti enää yks piknik jäljellä! :--) Minun enmapas se ihanainen on. ♡

   Poista