lauantai 15. elokuuta 2015

Tee niinkuin tahtoisit muiden tekevän sinulle

t-paita seppälä + diy / hame kirppis + diy / kengät vans


Usein huomaan ajattelevani, kuinka piristävää olisi tutustua uusiin ihmisiin. Rupatella mukavia tuiki tuntemattoman kanssa. Ennakkoluulottomasti oppia tuntemaan. Ihmiset vain ovat niin ujoja poistumaan mukavuusalueeltaan. Lenkkipolulla vastakkain kävellessä on parempi kaivaa puhelin esille. Teeskennellä kuin ei huomaisi. Katseiden kohtaaminen on varomisen aihe. Kuten myös oman tilan häiriintyminen. Vapaan penkkiparin uupuminen linja-autossa nimittäin kuullostaa varsin vastenmieliseltä, eikö totta. Siinähän saattaisi vaikka kohdata jonkun. Niin tai joutua pitämään yllä small talk -tuokiota.

Ja mitä vielä odotan? Sitä, että joku tulisi juttelemaan minulle? Turha toivo.

Minä itse olen se, joka voi aloitteen tehdä. Täytyykin. Ei saa koskaan tietää, mitä tapahtuisi, jos ei itseään laittaisi likoon. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen. Mikä siinä siis on niin vaikeaa? Mene, tee. Puhu ihmisille. Voihan olla, että viereisessä pöydässä istunut henkilö yritti vain keksiä, millä sanoin aloittaisi. Aivan kuten sinäkin.

// Kahden viikon blogitauko. Positiivista kiirettä ja tekemisen makua on riittänyt. Ei vieläkään hellitä. Viikko aikaa lähtöön. Hui.

16 kommenttia :

 1. Se on ihan sika jees kun just esim lenkkipolulla vastaantulija moikkaa! Ite pyrin moikkaamaan aina, oli vastaantulija tuttu tai tuntematon :-) siitä vaan tulee oikeesti paljon parempi mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana asenne sulla! Tuollaisia ihmisiä kaivattaisiin minusta lisää. :--)
   Kiva, kun kommmentoit!

   Poista
 2. ihana asu ja postaus! :') mäki yritän moikkailla tuntemattomia ja jutella vaikka junas jonkun vanhuksen kans. liia usein huomaa kuiteski että kaivaa sen puhelimen esille ja tuijottaa sitä vaikka yhtä hyvin vois höpöttää sille vieres olevalle tyypille. oon huomannu et tummaihoiset ottaa paljon enimmän kontaktia jos tulee vastaan, juttelee bussipysäkillä ja meillä kouluski heiluttaa ja moikkaa mulle vaikken yhtää tunne niitä, musta se on nii kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin oma tila ja rauha kuitenkin houkuttaa usein enemmän kuin sen kuplan sisältä ulos tuleminen. Eikä asiaa usein edistä edes tieto siitä, kuinka mukava olo pienen tuntemattoman kanssa käydyn jutustelun jälkeen voisi olla. Harmi.
   Ehkä joillain etnisillä ryhmillä tai vähemmistöillä se reilu ulospäinsuuntautuneisuus vain kuuluu kulttuuriin. Pidetään normaalina. Mahtavaa!
   Kiitos Laura. Mukava, kun osallistuit keskusteluun! :--)

   Poista
 3. Hei!

  Pidän kovasti blogistasi kauniiden kuvien ja ajatuksia herättävien postausten vuoksi, ja halusin antaa blogillesi tunnustusta Liebster Award -haasteen/-tunnustuksen muodossa. Luethan lisää osoitteesta http://suvililjanet.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html :)


  Aurinkoista ja mukavaa loppukesää toivotellen,

  Susanna & Suvililja.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle! Ei ole kauaa siitä, kun kyseisen haasteen tein. Taitaa siis tällä kertaa jäädä minulta välistä. :--)

   Poista
 4. Villi arvaukseni on, ettei moni poika uskalla avata keskustelua kanssasi, koska olet niin kaunis. Aloite jää siis sinulle. Tunnustele, kysele, törki. Lähesty ihan itse, älä odota, että poika lähestyy.

  Sama pätee sinne Jenkkeihin, minne olet lähdössä. Itse olen viettänyt pari vuotta siellä, tosin miehenä, hehheh. Siellä sinun kaltaistasi uskomattoman kaunista tyttöä tullaan iskemään ihan surutta. Kehittele torjuntastrategia ja kehittele sitten se kakkospesän taktiikka, jos päätät, että jees, tuon miehen kanssa haluan hulabaloota.

  Pärjäile...

  VastaaPoista
 5. PS. Jos vieläkin haluat mallimarkkinoille, käytä silmiäsi. Sinulla on aivan uskomattoman kauniit silmät. Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 6. Muistathan sen, että suuressa maailmassa sinua halutaan käyttää hyväksi--ihan surutta. Suhtaudu siis varauksella kehuihin.
  Moi, tämä taisi olla viimeinen viestini sinulle,....JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan olla sopusuhtainen, vaaleahiuksinen sinisillä, isoilla silmillä varustettu tyttö lähdössä maailmalle. En kuitenkaan ole tyhmä, omaa järkeä omaamaton tyrkky. Reissuni tulee olemaan paljon muuta kuin iskeviä lemmenkipeitä miehiä. Kiitos siis vinkeistä ja valistuksista!

   Poista
 7. Haluan sanoa vain yhden asian. Mä r a k a s t a n sun tyyliä kirjottaa!<3 Harvassa blogissa jaksan aina lukea kaikki tekstit, mutta sun blogis jaksaa aina yllättää ja ikinä ei voi tietää mistä sä tänään kirjotat! Ootan aina tosi innolla uutta postausta. Oot ihana, jatka samaan malliin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kauniita sanoja sisältävä kommentti! Sait kyllä iloiseksi! Kiitos ihan huisin paljon sulle! :--)

   Poista
 8. Niin tuttuja ajatuksia!
  Kesä meni Helsingissä asuen, ja siellä tuli niin monesti mietittyä tuota. Pari kertaa spontaanisti ja epäluulottomasti tuntemattomien ihmisten kans tuli juteltua, jokaisen jälkeen oli aika riemuikas olo. Kerran jopa juteltiin jonottaessa tuntemattoman vanhemman naisen kans elämänviisauksista ja -asenteista. Siitä keskustelusta sain niin paljon. <3
  Tommoset tilanteet on mun mielestä niin piristäviä ja just parhaita! Loppukesästä mun teki mieli jutella tyyliin jokaiselle vastaantulijalle, tuntu että niin monella ois ollu niin paljon annettavaa. Toivottavasti itelläkin ois. :-)

  Ois aika siistiä, että aina ei tarvis ajatella ja toimia niinku perus suomalaiset "en puhu kellekään koska ei tarvi". Välillä teki mieli osoittaa mieltä ja ihan uhastakin moikkasin juntisti jokaista juroa bussikuskia. Onneks on aina myös niitä perus suomalaisia, jotka tykkää kans spontaanisti olla avoimia ja tuttavallisia. :--) vaikka pakko myöntää, että liian usein sitä kyllä huomaa itsekin katselevan mieluummin ikkunasta ulos tai puhelimeen, kuin ottamaan katsekontaktia tuntemattomaan.

  Aika sekavaa tekstiä, hukkasin ehkä itekki punasen langan XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta täyttä asiaahan se kuitenkin oli! Fiilis on aina niin kiva, kun on jollekin jutellut. Paitsi. Eilen sanoin kohteliaasti eräälle miehelle tämän pudottaneen ehkä kampansa. Sitten mies lähestyy ja ihmettelee teitittelyä. Seuraavaksi kyselee, tiedänkö hänen ammattiaan. Antoi myös kaksi vaihtoehtoa: rosvo tai poliisi. Lopulta tämä jää örisemään jotain pöytämme viereen, milloin näimme ystäväni kanssa parhaaksi poistua paikalta. Ei tainnut ihan olla kaikki inkkarit kanootissa. Että näinhän se sitten meni tuntemattoman kanssa. :D

   Poista