perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ristiaallokko

Ei ole oikeaa ja väärää. On vain valintoja, joista toiset ovat helpompia kuin toiset. Ne ohjaten antavat suuntaa elämän merille. Purjeet suuria ja suurempia tuulia vastaanottavat. Aallot työntäen omalla vastuksellaan vasten vuosia sitten sileää pintää. Nyt jo taitelun jäljin kyljet koristellut. Matkan käynnin merkkejä.

Reitin varrella on karikoita. Veden alla vaanimassa huolimatonta. Joskus pelottaa, vaikka taitava on miehistö, joka tietää mitä tekee. Entäs kun kohdalle sattuu ristiaallokko lähes voittamaton? Melkein vie myrsky pienen paatin mukanaan. Kuitenkin kapteenilla ohjat käsissään.

Sitten tulee tyyni päivi, jolloin saan astua kannelle ja vain katsella. Rauha. Kuinka on kaunis maailma. Meri sininen. Aava ulappa. Ne ovat levähdyspaikkoja. Hetkiä hengähtää ja odottaa uutta tuulenvirettä.

Joko satamaan valmis ankkuroitumaan?

4 kommenttia :

 1. Täytyy kyllä sanoa että sulla on kirjoittamisen lahja! Hieno teksti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin paljon kiitän! :--) On niin hassua, kunhan vain kirjoittelen.

   Poista
 2. Rakastan mereen liittyviä metaforia, ihana teksti! ♥ Ja täydellinen farkkutakki, ootko yksi niistä ketkä tekee tollasia upeita kirpparilöytöjä (itse en ikinä onnistu..) vai onko se jostain kaupasta? :-)

  http://mypartofworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ada! :--) Valitettavasti tuo on juurikin yksi aika mahtavista kirpparilöydöistäni. Olen sellainen kirpparihiiri, että kevyesti yli puolet vaatekaapista on sieltä. Hups. Toisaalta täällä on ollut parikin todella hyvää kirpputoria, mikä on saattanut vaikuttaa!

   Poista