perjantai 6. kesäkuuta 2014

Miten minä näen itseni?

Luin haasteen, joka kehotti bloggaajia kertomaan minäkuvastaan. Ensin ajattelin, ettei minulla ole mitään annettavaa aiheesta. Mieli on kuitenkin muuttuvainen.

Minulla on aina ollut hyvä iho ja hoikka vartalo. Ensimmäisestä voin olla vain kiitollinen (lukuunottamatta läpikuultavia verisuonia), mutta jälkimmäinen sen sijaan on tuottanut ja tuottaa edelleen tuskaa. Se on asia, jonka takia inhoan esimerkiksi alusvaateostoksia. Luiseva yläkroppa ja heikko rintavarustus. Ne vain ovat osa minua, mutta saavat ison palan itsevarmuudestani valahtamaan tiehensä. Silikonit? Teini-Elsa teki jo hintavertailuja, mutta nykyinen sanoo houkutuksesta huolimatta ei. Tällaiseksi minut on luotu, sellainen olkoon hyvä.

Luonto on muovannut minulle myös ison kyömynenän, jota joskus häpesin. Enää se ei ole este, edes hidaste. Saan kantaa suvun tunnusmerkkiä mukanani. Siitä en voi sanoa olevani ylpeä, mutta hyväksyn sen.

Muutamia vuosia sitten en halunnut hymyillä kuvissa suu auki. Nykyään on helpompaa, vaikka vielä yllä olevasta kuvasta lähdin asiaa korjailemaan kuvankäsittelyllä. Hetken kuluttua tajusin, mitä ihmettä olinkaan tekemässä. Olin peittämässä itseäni, piilottelemassa todellisuutta. Syynä olivat ja ovat siis hampaani. Alaleuan risukasa, yläpuolen vino jäniksenhammas. Tilanne on mahdollisesti korjattavissa ja ehkä vielä joskus pääsen hymyilemään tasaisen hammasrivistön kera.

Tässä ei ole kaikki, mutta enempää en tahdo kertoa. Voi olla, että tulevaisuudessa saan rohkeutta siihenkin. Häpeä on häpeä, ehkä turhaankin, mutta tunne vain on järkeä voimakkaampaa.

On myös piirteitä, joista itsessäni pidän. Minulla on isot, tosin erikokoiset, silmät ja pitkät ripset. Korkeat poskipäät ja isot huulet ajattelen myös edukseni. "Elsa on meikkaamisen luonnollinen ilmentymä" on ehkä kauneinta mitä kasvoistani on koskaan sanottu. Myöskään kapeasta vyötärölinjasta en voi valittaa. Tuntui kamalan kehuskelevalta luetella näitä, mutta totuutta en tahdo kiertää. Nämä kaikki täydentävät heikkouksiani ja rakentavat itsetuntoani.

Kukaan ei ole täydellinen, mutta jokainen on kaunis piirteineen kaikkineen, omalla tavallaan. Arvosta itseäsi ja ole ylpeä siitä, millaiseksi sinut on luotu - ainutlaatuiseksi teokseksi, mestaripiirrokseksi.

18 kommenttia :

 1. ihana teksti! oot niin oikeessa tuossa viimeisessä tekstipätkässä. tykkään muutenkin ihan hirmuna sun blogista (-:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana kuulla! Jännitin ihan hulluna tämän julkaisua! Kiitos Nea! :--)

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja ihana teksti! Hyvin sanottu nuo vikat lauseet (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sulle! :--) Kyllä tätä on mukavaa tehdä, kun saa tuollaisia kommentteja! <3

   Poista
 3. mutta typy nenäsihän on mitä ihastuttavin! ihan hurjan kauniin mallinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ainakin pysyy aurinkolasit kunnolla tuon kyhmyn ansiosta! ;) Kiitos Milja! :--)

   Poista
 4. Kirjotitpa erittäin hyvin! :)

  http://nepienethetket.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Haastoin :)

  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Katsotaan, milloin saan toteutettua.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kommenttisi oli yksinkertaisuudessaan niin ihana! Kiitos samoin! :--)

   Poista
 7. mulla oli sama ongelma hampaiden kanssa vielä pari vuotta sitten, kunnes uskaltauduin hammaslääkärin tuoliin ja pyysin saada raudat. tosin pelkäsin, että mun itsetunto laskee entisestään kun hampaita koristaa hammasraudat mutta toisin kävi - puoli vuotta rautojen kanssa meni nopeesti eikä ne häirinneet mut elämää ja nyt mulla on rivi täydellisen suoria hampaita :-) kannattaa laitattaa vielä ennen täysi-ikäistymistä raudat kun ne saa vielä ilmaiseksi, jos hymyily tai hampaat muuten vain häiritsee, on todellakin sen arvoista :)

  mutta asiasta toiseen, oot kyllä kadehdittavan luonnonkaunis ja mä en ainakaan näe sun nenässä mitään vikaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanan lohdullinen sun hammastarina! Mulla tilanne on senlainen, etten ole saanut vuosien oikomisseurannasta huolimatta hoitoa yleisen terveydenhuollon puolelta. Vikani ovat kuulema VAIN esteettisiä. Täytyy luultavasti kokeilla uudestaan vielä ennen 18v. täyttämistä. Todellakin haluan muutoksen kuuluu siihen sitten hammasrautoja tai minkälaisia vain panssareita!

   Voi, aivan turha kadehtia! Ihan tavallinen kalpeanaamainen tallaaja olen minäkin. Mutta kiitoksia sulle, paljon! :--)

   Poista
 8. Enpä olisi huomannut, että silmäsi ovat eri kokoiset, jollet olisi asiaa maininnut, mutta kun kerran mainitsit, niin nyt minäkin totta tosiaan huomaan ihan selvästi, että toinen silmäsi on paljon suurempi kuin toinen! (tuon oli tarkoitus olla huumoria, mutta ei se naurattanutkaan enää kirjoitettuna niin paljon kuin ajatuksena).
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellainen asia, jonka huomaa vasta siitä mainittuani. Itsehän ne kaikki pienimmätkin "virheet" huomaa. Mutta välillä se on kyllä oikeasti hauskan selvästi näkyvissä esimerkiksi kuvissa! Nyt voitte sitten jatkossa tähystellä aina silmieni kokoeroja kuvistani, haha!

   Poista
 9. huippu postaus, kirjotat niin ihanasti! kaunis oot :-)

  VastaaPoista