maanantai 16. kesäkuuta 2014

Yksi huone + keittiö

Mikäli asustelet jo mukavasti omassa asunnossa, on tämä taaksejäänyttä elämää sinulle. En kuitenkaan kiellä jatkamasta lukemista. Sen sijaan juuri sinä, joka vielä vanhempien nurkissa pyöriskelet. Tämä on meille.

Oma projekti parhaillaan käynnissä ja joku huutaa tiskikonetta tyhjentämään. Keskityt kokeisiinlukuun ja alakerrassa pauhaa parhain pianokonsertti vuosiin. Tai ainakin kovaäänisin sellainen. Kiire iskee aamutohinoissa ja jokainen talon wc on sillä hetkellä varattu, koirat pyörivät jaloissa. Voi missä on oma rauha!

Välillä iskee kova kaipuu omaan asuntoon, omaan ylhäiseen yksinäisyyteen. Pieni tunkio, jonka kukkona olet juuri sinä. Kukaan ei käske siivoamaan tai määritä kotiintuloaikoja. Sisustuksesta päätät sinä, jääkaapin sisällöstä niin ikään. Tietysti samaan syssyyn iskevät talouskysymykset ja muut velvollisuudet. Koti-ikävä. Mutta ajatelkaa nyt, oma rauha ja paikka. Juuri sellainen, mistä olet aina haaveillut.

8 kommenttia :

 1. Nuo pelto/niitty/laidun/ym. kuvat ovat aina kivoja. Erityisen hyvin sovit kukkien sekaan, ikään kuin sinun sisälläsi asuisi pieni hippi.
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tuppaa aika usein olemaan. Ja ehkä olet hippi asiassa ihan oikeassa, en tiedä. Kiitos!

   Poista
 2. Tosi ihania kuvia, ja jotenki sun tyylisiä! Mulla on vähä sama ongelma. Oma kämppä ois niin unelma tällähetkellä ja onneksi pääsen muuttamaanki ainaki vuojeksi ni saa omaa tilaa. (:

  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se kyllä ja todellakin oon ilonen sun puolesta! Voih, kyllä sekin aika vielä koittaa! Kiitos sulle!

   Poista
 3. Ensimmäinen ja viimenen kuva on aivan täydellisiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostan paljon sun kehuja! Kiitos paljon! :--)

   Poista
 4. Voi kun osaat ilmaista asiat niin hyvin! Itse oon asunut jo vuosia omillani ja nykyään kun menee lapsuudenkotiin se on vain sellaista "lomailua"; saa makoilla sohvalla (itse en sohvaa omista koska otsikko), katsoa telkkaria (en omista koska otsikko) ja jääkaapissa on aina ruokaa (omassani on vain valo koska laiskuus). En edes muistanut miltä tuntuu asua vanhempien kanssa - kotonaan, mutta kuitenkin jonkun muun kodissa, jonkun muun sääntöjen mukaan. Itse en pitänyt mitään kiirettä omilleen muuton kanssa, eikä mielestäni kannatakaan, koska kyllä sitä ehtii asua yksin ja omillaan suurimman osan elämästä. Tosin vaikka lapsuudenkotiin on aina kiva palata, omaan kotiin palaaminen on silti parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooi, ihana kuulla. Toinen puoli minusta odottaa sitä omaa kotia jo aivan vietävästi, mutta toinen tahtoisi vain makoilla äidin ja isin helmoissa. Mutta molempia sopivasti kuten sinulla, se olisi varmaan aluksi parasta. Ja juu, ei todellakaan pidä liian kiireellä edetä. Pikkuhiljaa :--)

   Poista