lauantai 24. tammikuuta 2015

Auringonsäteitä pakkasella

Kuuntelen lumen rytmikästä narskuntaa kenkieni alla. Kepeästi askellan eteenpäin. Kamera kaulalla talvihorroksesta herännyt ulkoilija, joka on päätöksensä tehnyt. Mikään voi ei liiaksi lannistaa. Ei edes pakkasmittari, joka kirii jo pitkälle toista kymmentä. Eteenpäin vaan.

Hengitys leijailee huulien välistä höyrypilvinä kuin vallattomina hattaroina. Silmäni nauliintuvat talven ihmeellisyyteen ja puhtaan lumen kuorruttamaan maisemaan. Kuulasta. Paljaalta taivaalta säteilevä aurinko saa koko kirkkaan komeuden kimmeltämään. Miten voikin olla näin kaunista? Loputtoman valkeuden keskellä kohtaa yksinäinen höyrypilvi kaltaisensa. Leikitellen aloittavat ne tanssahtelun toistensa lomassa. Minne päätyvät, siitä tuulet päättävät. Kasvoiltani en hymyä pois saa millään. Ehkä pakkanen on sen siihen jähmettänyt tai sitten olen oikeasti onnellinen.

18 kommenttia :

 1. ihan superkauniita kuvia :o ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäsit.♡ Suuren suuri kiitos! :--)

   Poista
 2. Vaau, aivan törkeen hienoja kuvia! :o Sun blogi on kyllä yksinkertasesti niin huikee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä oonkaan tehnyt saadakseni aloittaa sunnuntain näin ihanalla kommentilla? Kiitos valtavasti Milja! :--) Kommenteilla on uskomaton tsemppivaikutus!

   Poista
 3. Oi vitsi miten upeita kuvia! :o Oikeasti loistavia, viimeinen noista mun ehdoton suosikki! Mua harmittaa, kun en itse kerennyt auringonsäteitä ollenkaan kuvailemaan viikolla, venyi koulupäivät niin pitkään, että oli pimeetä aina kun tulin kotiin ja nyt viikonlopun on ollut pilvistä. Mutta nää kuvat kyllä piristi, ei enää harmita ollenkaan niin paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi! Tämmöset on kyllä melkoisen harvinaista herkkua! Itsekin lähdin koulun loputtua ihan intopiukeana juoksemaan pellolle, jotta vain pääsi möyrimään hankeen kameran kanssa. Kirjaimellisesti. :D

   Kiva kuulla, että sain piristettyä! Tuo iloa myös itselle. :--) Kiitokset sulle kommentista!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Osaattekin piristää kommenteillanne! Iso kiitos sullekin Heidi! :--)

   Poista
 5. Hyvää tekstiä! Tykkään tuommoisita kivoista lopettamisista, niin kuin tuo hymyjuttu. Semmosista iskevistä. Ne kruunaa tekstin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös! Ja sitten ne oivaltavat loput, jotka jättää ilmaan kiehtovan ajatuksen. Tulee sellainen taivaat aukenee ja tajunta räjähtää, kun oli niin mahtavasti sanottu. Okei, ehkä suurentelin vähän tätä tunnetta, mutta idea sama. :D

   Ihan huikeaa siis kuulla jollain tasolla onnistuneensa. Kiitos oikein kovasti Milja! :--)

   Poista
 6. Haeppa mukaan Indiedaysille! Siellä tarvittaisiin sun kaltaista aitoa ja herkkää bloggaria! Sun blogisi on hirveän inspiroiva ja kaunis. Päivän pelastaja! Innolla aina odotan uutta postausta ja kun olet postannut, ajasta tai paikasta riippumatta se on luettava HETI! Halauksia ja auringonpaistetta päivääsi!

  - A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mielettömän paljon kiitoksia kehuista ja kannustuksista! Ja sama täällä kommenttien suhteen. PAKKO lukea saman tien, mitä niillä on sanottavaa. :--) Heh, Indiedaysille ei ihan hetkeen taida tuo useiden tuhansien lukijoiden vähimmäisvaatimus toteutua. :D Ja mikäs tässä on vaihtamaan. Tykkään blogista tällaisena sopivan pienenä vielä kun on noin mahtavia lukijoitakin siunaantunut!

   Kiitos samoin sulle A! :--)

   Poista