tiistai 31. toukokuuta 2016

Elämän pausetus

Haluaisin kertoa teille kikattelevista lapsista, jotka ajavat uimapuvut päällä pyörillään. Ollaan kesäloman kynnyksellä. Tunnetko sen, ilmassa leijuvan keveyden? Haluaisin kertoa teille tien pientareista, jotka ovat pirteän keltaisen kukkameren peitossa. Jossain pörrää kimalainen. Haluaisin kertoa kesän ensimmäisestä irtojäätelöstä. Minä otin pallon lakritsia. Sinä mango-melonin. Haluaisin kertoa keskiyön taiasta. Hupsuista tekstiviesteistä. Haluaisin kertoa, kuinka rakastan elämää.

Sitten on tämänhetkinen todellisuus.

Joka voi olla karu. Hyvin karu. Ketä kohtaa kipu ja sairaus. Ketä väärin kohdelluksi tuleminen. Raskaat koettelemukset. Ne ovat osa elämää. Sitä samaa elämää, jonka korkeimmalla harjalla juuri surffattiin. Se aalto loppui. Nyt ollaan pohjalla. Olo väsynyt ja rikki. 

Eikä tarvitse olla sillä hetkellä muuta. Se on ok. Nyt tärkeintä on, että hengittää. Ota aikaa palautumiseen. Ihan oikeasti ota sitä aikaa ja lataa akkuja. Elämän pieni pausetus paikallaan. Sitten päivän, viikon, tai useamman päästä, kun olet valmis, tartu surffilautaasi uudelleen. Suuntaa katse ylös. Se ei ollut viimeinen aalto. Seuraava voi olla jo tulossa.

10 kommenttia :

 1. Niin viisaita sanoja.. Oot mahtava!

  VastaaPoista
 2. Vau. Sun asenne on niin ihailtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain täytyy jaksaa tällaisina hetkinä katsoa huomiseen, josko se olisi hieman valoisempi. Kiitos!

   Poista
 3. Nuo kasvikuvat ovat todella hienoja. Valotus on aivan loistava. Voisin puhua kipeistäkin aiheista-- mutta enhän minä. Olet edelleenkin ihana ihminen.JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvista tykkään paljon itsekin!

   Poista
 4. Olen taas kerran pahoillani kännikommenteistani, mutta en voi kääntää ajan kelloa taakse päin.

  VastaaPoista
 5. Nuo kuvat ovat edelleenkin kauniita--niistä puuttuvat vain ehkä sinä tai jonkun muun kasvot keskeltä ruohoja.

  VastaaPoista
 6. Early in the morning https://www.youtube.com/watch?v=ByYc7_hcPxk

  VastaaPoista