keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Hetken huumaa

Eräs päivä sen tajusin. Tuli outo olo, lämpöä virtasi kehoon, alkoi hymyilyttää. Tajusin, että minähän osaan soittaa viulua. Kävin soittotunneilla 8,5 vuotta, mutta nyt tunsin sen selvemmin kuin koskaan ennen. Tunsin sen fiiliksen. Pääsin musiikkiin sisälle. Aina siitä puhutaan ja minullekin on niin sanottu. "Olet musikaalinen, olet päässyt musiikista perille." Koskaan en vain ole itse niin kokenut. Ensimmäisestä en tiedä edelleenkään, mutta minä hitsi vie osaan soittaa. Ja ei, se ei ollut pelkästään jousen vatkausta ja sormien liikettä. Se oli rakkautta musiikkiin. Siihen, jota olen välillä vihannut ja toisinaan taas palvonut. Aina oppii uutta itsestään, hassua.

Kaikki tämä tuli koettua, kun vain otin pikkusiskon alttoviulun käteen ja soitin muutaman tahdin. Epävireisesti ja oikeita ääniä muistin perukoilta haparoivasti hakuillen. Pieni hetki, paljon tunteita.

10 kommenttia :

 1. Eiks oo ihana tunne ko tajuu et vitsi mä oikeesti hallitsen tän <33 ahh ihaninta :)
  Ihania kuvia, oon katkeroitunu ko haluisin nii oppii soittaa viulua :(

  -Emma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, et mulla tää tunne ei ihan kovin usein enää nykyään tuu. Alan rapistumaan!! :D Ja eikös sulle vielä yks harrastus mahtuis. Niin paljon löytyy vapaa-aikaa, eiks juu? ;---)

   Poista
  2. Kyllähän se vielä tuohon johonki ja mä kun en vielä mitenkää puuhastele musiikin paris ;) :D

   Poista
 2. Hei nyt on aivan pakko kommentoida! Mä nimittäi niin hyvin tiiän ton tunteen!Soitan tällä hetkeellä yheksättä vuotta viulua (eli aika lailla juuri 8,5 vuotta oon soittanu) ja tulin just äsken konsertista, jossa soitin mm. kaupunginorkesterin kanssa. Se tunne, ku tiiät onnistunees, selvinnees siitä! Tää postaus kuvas nii hyvin tätä tunnetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, meillähän oli sitten jokseenkin sama tilanne!! Hauska kuulla :---) Ja just tuo voittajafiilis on huippua. Hitsi vie mää pystyin siihen!!

   Poista
 3. Voooii, oispa mullakin tullu tuo pianon kans. Soitin 10v, oli mukavaa mutta ei ollu parasta ja en tuota tunnetta muistaakseni oo tuntenu. Tiiän että osaan soittaa mutta en tunne silleen :D Sitten vaihoin tänä syksynä poikkihuiluun, on niin paljon mukavempaa kun haluaa oppiakin jotain! Mutta ehkä sekin tulee aikanaan, vaikka pianon kans, että vitsi vie mähän osaan soittaa! Kun on vähän saanut taukoa. Soittelen kyllä pianoa kotona välillä silti, mutta huilua nyt enemmän.

  Hauska kuulla että soitat viulua! Ois kiva saaja lisää postauksia sun harrastuksista :)
  Ihan mahtava blogi! Et mee silleen massan mukana ja kirjotat sellasista aiheista mitä sulla on mielessä, vauuu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin Milja kertoa, että tuo tunne on ollut mullekin harmittavan harvinaista. Sellaista ala ja ylämäkeä on tämä mun soittoura ollut. Melkeimpä samanlaista kuin tuo sunkin pianonsoitto tausta. Vasta soittotunneillakäymisen lopettamisen jälkeen on alkanut soittamisenilo löytymään. Mutta niin toivon, että voisit kokea sen. Edes joskus. On nimittäin aika mukava fiilis. :---)

   Ja kiitos niin paljon! Ihania sanoja ♡ Täytyy laittaa korvantaakse tuo ehdotus, kuullostaisi hyvältä!

   Poista
  2. Oot jotenkin ihana tyyppi! :')

   Poista
  3. Sä taas sait mut kovin hämmentymään! :D Eikai tässä voi muuta sanoa kuin kiitos, samoin!! :)

   Poista