perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulu iki-ihana

Kaiken tämän jouluhypetyksen keskellä alan miettimään: voisiko tuosta rakasetusta juhlasta selvitä hieman vähemmälläkin stressillä ja puunaamisella. Vain pysähdyttäisiin hetkeen ja oltaisiin läsnä. Rakastettaisiin. Minusta niin sen pitäisi mennä. Mitä väliä kuinka monta pakettia saat? Mitä väliä onko koko talo siivottu lattiasta kattoon? Miksi lahjojen antamisen ilosta on tullut lahjojen keksimisen tuska? Jokaiselle kummin kaimalle pitää väen väkisin kyhätä annettavaa vain velvollisuudesta. Pyyhitään hikeä otsalta, kun visa vinkuu ja luottokortit paukkuu. Miksi minä en näe tässä touhussa pienintäkään järjenhiventä?

Leivo läheisille ihmisille pullaa ja hymyile vastaantulijalle. Toivota jouluiloa naapurille, lähetä joulukortti vanhalle ystävälle. Minusta siinä on ideaa. Sillä mitä väliä on, kuinka kiiltäviä paketteja annat tai saat. Jokaiselle on joululahja jo annettu. Parempaa, arvokkaampaa, kalliimpaa et löydä mistään. Seimellä on annettu se.

Lämmintä joulunodotusta juuri sinulle! Juo litratolkulla glögiä, koristele pipareita ja kuuntele joululauluja. Fiilistele. Jokainen on ansainnut hetken hiljentymiseen ja rauhoittumiseen arjen hässäkältä!

6 kommenttia :

 1. Älyttömän hyvä blogi!!:)

  VastaaPoista
 2. tosi hyvä postaus, oon kyllä samaa mieltä!:-) ..ja sun blogikin on kyllä aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kiva kuulla :---) Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Tää sun blogi on ehkä paras mitä oon ikinä lukenu!! Kirjotat niin aidosti ja ihanasti! Aivan huigeeta! Ja tää mitä tässä postauksessaki kirjotit, on niin totta!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt oli kyllä vähän liioteltua! :D Oon aivan imarreltu. Mähän kirjotan vaan sitä, mitä sylki suuhun tuo ja hermoradat viestittää!? Kiitos suunnattomasti sulle! ♡

   Poista