perjantai 4. heinäkuuta 2014

Blogimeterologi


Yhdyn valittajien joukkoon. Oi miksi täytyy olla näin kylmä? Sopivatko lumisade ja keskikesä yhteen? Eivät varmasti missään - muualla kuin Suomessa. Lähes poikkeuksetta kuulee huokauksia vallitseville sääpyörrytyksille. Ja kukapa ei vastustaisi. Onhan tämä aika syvältä. Eikö meidän pitkääkin pidempi talvemme riittäisi jo koettelemaan?

Minulla on kuitenkin teoria, jonka mukaan me suomalaiset jopa nautimme tästä tilanteesta. Aina puhutaan Suomesta ehkä hieman extreme-elämisen paikkana saunoinemme ja luminietoksinemme. Nyt tämä maine vain saa lisää tuulta purjeisiinsa lumisadekuvien levitessä ympäri maailmaa kesäkuussa. Suomi saa mainetta, mielikuvat erikoisesta Suomesta vahvistuvat ja itse kansalaisilla riittää jälleen puheenaihetta. Tämä siis kierolla tavalla johtaa suomalaisuuden itsetunnon lisääntymiseen. Me olemme selviytyjiä. Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

P.S. Saatoitte ehkä huomata, että olen hieman myöhässä tämän postauksen kanssa. Kesä näyttäisikin kaikesta huolimatta tulevan takaisin. Hyvä näin.

12 kommenttia :

 1. Sää on kertakaikkisen masentava. Tavallaan siihen on jo tottunut. Takki päälle ja ulos. Villatakki ja kumpparit. Silti aina, kun katsoo ikkunasta, tekee mieli huokaista syvään. Ei turhauta tai ärsytä. Masentaa. Sade on jees ja kiva kun ei kuole kuumuuteen. Aurinkoa kaipaan. Iho kaipaa eritoten.

  Ihania kuvia ja asiapuhetta siis. Muttamutta, meneeköhän ihan metsään, jos väitän, että otsikon mainio ammattinimike kirjoitetaan "meteorologi"? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on! Sää ja mieliala kulkee niin käsikädessä. Nyt hymyilyttää, kun aurinko paistaa! :--) Kiitokset kommentista! Ja kyllä vaan se taitaa meteorologi olla. :D Mietin hirmu pitkään, että nyt varmasti kirjoitan oikein.. Tuo sana on vain ylitsepääsemättömän vaikea!

   Poista
 2. Meteoriitti se on :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sinäpä sen sanoit! :D Mutta virheitä sattuu! Sempä takia en taida viitsiä edes muokata sitä oikeaksi! ;)

   Poista
 3. Hah ku alkukesästä oli kylmää, tylsistyin kotona kuoliaaksi kunnes tajusin lähteä reissuun. Nyt ku tulin takas ja ilmat alkaa lämpenee, ni ihan jees muuten paitsi mulla alkaa kesätyöt.. (Y)


  http://allbeautifullost.blogspot.com/

  http://allbeautifullost.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän meni sitten aika nappiin! Ja kesätyöt on ihan jees. Kyllä niistä hyvin selviää. Saa laittaa aivot narikkaan ja vaan tehdä töitä, eikä ainakaan tule läksyjä..

   Poista
 4. Ei se kylmyys niinkään ärsytä, eikä edes satunnainen sade, vaan tämä harmaus. Sateenkin kestää, jos tietää, että muutaman tunnin päästä paistaa aurinko, mutta kyllähän tämä päiviä kestävä paksun tumman pilvipeiton alla elely vetää mielen matalaksi. Turhauttaa katsella ikkunasta päivänkakkarapeltoa, kun siitä ei voi ottaa hyviä kuvia--ne pitää kuvata auringonpaisteessa. Onneksi tänään paistoi sen verran, että sain kakkarakuvani otettua. Olen kuvannut koko kesän ajan yhden päivänkakkarapellon vaiheita ja kohta projekti alkaa olla valmis, ja kukatkin alkavat olla aika nuutuneen näköisiä. Syksymmällä kuvaan sieniä. Siis en pesusieniä vaan metsän sieniä...no joo...
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäjuu! Jännittävää vain, etten taas oikein muista minkälaista se sellainen viimeviikkojen harmaus on ollut. Tänään kun oli jo niin kesäisen aurinkoista! Ja hyvä niin, mukavat hetket ja kauniit kelit jäävät mieleen! :)

   P.S. Kiinnosuin hetintuosta kuvausprojektistasi. Hauska idea!

   Poista
 5. sulla on maailman ihanin nauru :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko kukaan kommentillaan onnistunut koskaan näin minua hämmentämään. Ensimmäisenä tuli mieleen, että ei muuten todellakaan ole! Olen siis todella otettu sievistä sanoistani. Kiitos! :--) Toisena aloin ajattelemaan, että kuka ihme on kommentin takana. Eihän nauruani ruudun läpi pysty kuulemaan (eihän?).

   Poista
 6. Wow olet niin kaunis! Todella ihana asu ja hiukset! xx

  wildflowerofprague.blogspot.cz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kylläpä nyt satelee kehuja! Olen ihan hymy pyllyssä. Kiitos niin paljon! :--)

   Poista