tiistai 26. elokuuta 2014

Språkkurs i Sverige part 2


Lisää kuvia Ruotsista, vielä yhdet julkaisematta ja kuinka kaipaankaan niiden myötä takaisin. Voisin tältä istumalta hypätä vangitsemiini hetkiin ja elää ne uudelleen. Se onnistuu kuitenkin vain muistoissa, mutta hyvä niinkin. Voisin kertoa niin paljon tarinoita ja faktatietoa kokemastani, mutta en usko kenelläkään olevan kiinnostusta lukea kilometritolkulla reissutarinoitani. Siispä heitän pallon sinulle: jätä kommentteihin kysymyksesi, mikäli mielit tietää lisää kielikurssista Piteåån. Vastaan mielelläni! Lisäksi saat kertoa oman matkakokemuksesi tai muita mietteitä aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyen.

9 kommenttia :

 1. Wau miten kauniita ihmisiä ja ihania otoksia! c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset sulle! Olet oikeassa, mulla on kyllä oikein ihastuttavia kavereita! :---)

   Poista
  2. Komppaan^ Niin ihania kuvia ja kauniita ihmisiä! :)

   Kuulostaa niin huipulta toi kielikurssi. Vihtiikö kertoa miten hinnakas toi oli? :) Ja oliko teillä miten paljon "tunteja" siellä, tai siis mitä normipäivänä yleensä teitte, oliko paljon vapaa-aikaa ja millaista vapaa-aikaa? :)

   Poista
  3. Kiitos!

   Jos saan vähän vielä hehkuttaa niin sellainen se olikin! Kielikurssi ei ollut koulun järjestämä, mutta koulun kautta sinne haimme. Saimme huomattavasti tukijoita reissullemme ja omavastuun määräksi tuli muutama satanen. Kurssin kokonaishinta bussimatkoineen olisi kokonaisuudessaan ilman tukia ollut yli tuhat euroa.

   Aktiiviopetusta meillä päivässä oli 3-4 tuntia. Lisäksi katsoimme useita ruotsalaisia elokuvia ja vierailimme koko ryhmänä eri kohteissa ympäri lähiseutua, joista voi kuvista saada hieman viitteitä. Vapaa-aikaa ei aivan erityisen paljoa ollut - olihan tämä nimeltäänkin intensiivikurssi. Saimme kuitenkin olla todella vapaasti, liikkua, tulla ja mennä. Lenkkeilimme, uimme, pelasimme pihapelejä, kävimme lähikeskustassa kävelyllä tai lähdimme bussilla kaupunkiin. Reilun viikon jälkeen jo alkoi tiivis aikataulu painamaan nenää, mutta se ei haitannut. Levätä ehti reissun jälkeenkin.

   Poista
  4. Toivottavasti osasin vastata tarpeeksi kattavasti ja sait tekstistäni haluamasi irti. :--) Kiitokset mielenkiinnosta!

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa niin ihanalta! Ja tässä ois vielä pari kysymystä:
  Missä yövyitte/asuitte tuolla?
  Opitko mielestäsi lisää kieltä?
  Mikä oli kaikkein paras juttu kurssilla?
  Saitko uusia kavereita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mikäli ei ole vielä käynyt ilmi, niin sitä se kyllä olikin! :D

   Asuimme Framnäs folkhögsskola nimisellä koululla opiskelija-asuntolan tyyppisessä majoituksessa, jossa jokaisella oli oma huone ja yhteinen eteinen ja suihku&wc toisen kurssilaisen kanssa. Samaisella koululla tapahtui myös ruokailu ja oppitunnit. Koulu oli vanha ja hieman heikosti ilmastoitu, mutta niin niin viihtyisä!

   Kieltä luulin ehkä oppivani puhumaan hieman enemmän ja tietysti olisimme oppineetkin, mikäli olisimme puhuneet keskenäänkin ainoastaan ruotsia. Oma korva kuitenkin tottui ruotsin kuunteluun ja ymmärtämiseen huomattavasti! Täydellistä kielitaitoa tärkeämpi anti tuolta kymmeneltä päivältä oli mielestäni oma kiinnostus ja motivaatio kielen opiskeluun sekä uskallus yrittää puhua täsmäosaamisen puutteesta huolimatta. Sillä kommunikaatio sillä tapaa todellakin onnistui! Erittäin helposta ihmiset ymmärtävät kaikkien takelteluidenkin läpi, mitä yrität sanoa.

   Meidän koululta lähti muutaman opiskelijan ryhmä, minkä koin todella mukavaksi. Meistä tuli todella hyvä tiimi ja jollain tapaa opin tuntemaan heitä paremmin, vaikka ennestään jo tiesimme toisemme. Tämä ehkä oli syy sille, ettei uusiin ihmisiin tullut niin paljoa tutustuttua. Kyllähän siellä jutusteltua tuli muidenkin kanssa, muttei kovin syviä kaverisuhteita päässyt muodostumaan.

   Parasta kurssilla oli.. Vaikea eritellä! Elämä oli niin erilaista kotiarkeen verrattuna, siitä tykkäsin todella! Lisäksi kaikki, mitä siellä pääsi kokemaan ja näkemään oli ainutlaatuista. Lisäksi löysin itsestäni jotain uutta suhteessa ruotsinkieleen ja se on ainakin sellainen kauaskantoinen huippumukava juttu!

   Pitkät tuli sepustukset. Toivottavasti vastasin tarpeeksi kattavasti! :--)

   Poista
 3. Oi miten ihana tunnelma noissa kuvissa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset! Hassua, kun ei itse näe tuota tunnepuolta omista/ottamistaan kuvista, joita niin paljon silmissä vilisee. Ihanaa siis kuulla, miltä ne lukijan silmissä näyttävät! :--)

   Poista