perjantai 29. elokuuta 2014

VASTAUKSET 3/3

Yksi urakka saatu päätökseen. Urakka, jonka tuloksia täällä ollaankin jo ainakin jonkin verran odotettu. Oli mielenkiintoista ja samalla omalla tavallaan kehittävää mietiskellä, selventää ajatuksiaan ja vastata kysymyksiinne. Kiitos siis mielenkiinnosta sekä mahtavasta osallistumisesta ihan jokaiselle lukijalle ja kommentin lähettäjälle. Olette mainioita! Aiemmat vastauspostaukset löydät täältä ja täältä.

SUHTAUTUMINEN

Miten suhtaudut lestadiolaisiin yms uskontoihin?
Ihan neutraalilla asenteella suhtaudun, kunhan hyväksyvät muut ja pitävät heidät saman arvoisina.

Mitä mieltä olet homoudesta?
En vastusta, mutten pysty 100% puoltamaankaan. Oma suuntautuminen laittaa hieman lappuja silmille ja ohjaa näkemään homot niinä erilaisina. Toisin olisi, jos kuuluisinkin heihin.

Hyväksyisitkö homoavioliitot kristillisessä kirkossa ja miksi/miksi et?
Tietyistä perustavista lähtökohdan syistä olen vastustavalla kannalla. Avioliitto on luotu miehen ja naisen väliseksi asiaksi ja se sellaisena pysyköön. Rekisteröity parisuhde on eri asia.

Kerro sun suhteesta Jumalaan?
Olen ollut uskossa lapsesta asti. Uskon Jumalaan ja Hän todella on olemassa, siitä saan todistuksia aivan päivittäin. Ja miten rakastava voikaan Hän olla, ihan meitä jokaista kohtaan.

Kerro jotain sun uskoon tulosta, ootko aina ollu uskovainen vai tapahtuiko joku erityinen käännös? Ja sitten miten usko näkyy sun elämässä?
Erityistä uskoon kääntymistä ei siis ole tapahtunut. Siinä kasvamista sen sijaan.  Ja miten usko sitten näkyy elämässäni? Ei se välttämättä juuri ulospäin näy muulla tapaa kuin asenteina sekä uskonnollisiin tapahtumiin osallistumisena. Pääni sisälle sen sijaan jos pääsisitte, olisi näkymä hieman toinen.

Kuulutko mihinkään herätysliikkeeseen?
En.

Mitä ajattelet, kun näet jossain ikäisesi tytön, jolla on suuri tatuointi näkyvässä paikassa tai naama "täynnä" lävistyksiä?
Pidän sitä hieman kehon pilaamisena, vaikka se jokaisen oma asia onkin. Kuitenkin hyväksyn sopivassa määrin lävistykset ja tatuoinnit. Edeltävät minulta löytyykin jo korvista ja jälkimmäisen meinaan aivan varmasti vielä joskus hankkia.

Jos maailmaan saisi jättää vain kolme väriä, mitkä ne olisi ja miksi?
Jos valkoista ei lasketa, valitsen vihreän, sinisen ja punaisen. Vihreä luonnon vehreyden takia, sininen taivaan takia ja punainen rakkauden merkiksi.

Mitä arvostat ihmisissä?
Rohkeutta olla oma itsensä, avoimuutta, vilpitöntä rakkauden ja välittämisen osoittamista, muiden huomioimista, uutteruutta ja taitoa pyytää apua.

VIIHDE

Kirja vai leffa?
Leffa.

Mikä on paras koskaan katsomasi elokuva?
Nälkäpelit ja Tähtiin kirjoitettu virhe

Mitä katsot telkusta?
En osaa istua telkkarin ääressä nykyään. Joskus kuitenkin seurataan perheellä joitain kotimaisia sarjoja kuten Mustat lesket. Satunnaisia elokuvia tulee myös nähtyä.

Mikä puhelin sulla on?
Nokian kosketusnäytötön peruspuhelin. Aion käyttää sen loppuun. Enkö jo haluaisi älypuhelinta? Enpä oikeastaan. Keskityn mieluummin elämiseen kuin puhelimen virtuaalimaailmaan.

Mitä sovelluksia käytät?
Puhelimella en yllättäen mitään. Tabletilla instagram, lookbook, pinterest, fashiolista, blogger, facebook ja perinteiset sähköpostit sekä kartta- ja sääpalvelut. Näistä kaikista kuitenkin käytän vain muutamia aktiivisesti. Tarkoitettiinko tällä kysymyksellä edes näitä?

Millaista musiikkia tykkäät kuunnella?
Kuuntelen lähinnä, mitä radiosta tulee. Loop ja the voice soivat eniten pinkistä mankastani.

Lempibändisi?
Tähän en osaa sanoa mitään. Tuskin osaisin tältä istumalta mainita kovinkaan montaa, joita lähiaikoina on tullut kuunneltua. Musiikissa minulle merkitsee musiikki itsessään, harvoin edes sanat. Lähinnä musiikista huokuva fiilis ja maailma, johon se johdattelee.

Paras musiikkiin liittyvä muisto?
Maata näkyvissä –festarit tuli ensimmäisenä mieleen.

PELKOJA&UNELMIA

Mistä et luopuisi mistään hinnasta? (tavara ja asia)
Läheiset ja usko. Kaikki tavarat nyt ovat pakon edessä luovutettavissa.

Mitä pelkäät?
Läheisten menettämistä ja tulipalon syttymistä. Ehkä myös vähän kuolemaa.

Milloin viimeksi itkit ja miksi?
Muutama päivä sitten huomattuani itsenäisen kurssin tehtävieni kadonneen. Olin aika pettynyt.

Milloin tunnet itsesi kaikkein vapaimmaksi?
Kun olen yksin esimerkiksi ulkoilemassa. Tai juuri matkan lähtökuopissa.

Kerro jotain parhaita muistojasi?
Kesäleirejä lapsena, reissuja ystäväperheen matkassa, hassuja juttuja kavereiden kanssa ja vaikka mitä muuta.

Ihanin lapsuusmuisto?
Niitä on niin paljon. Ehkä matkat mummolaan. Ylipäänsä turvallinen olo perheen parissa.

Mihin hetkeen haluaisit palata mieluiten?
Ehkä omiin rippijuhliini, tai vanhojen päivään. Tai sitten aivan lapsuuteen.

Mitä asiaa kaipaat eniten?
En tahdo valehdella, joten siksi sanon: en keksi tähän vastausta. En millään. Kyllä sitä joitain juttuja kaipaa, muttei mitään ylitse muiden.

Kadutko jotain?
Empä isommin mitään. Aina välillä tulee sanottua tai tehtyä jotain pieniä juttuja, jotka olisi voinut jättää tekemättä.

Asia, jota et olisi uskonut ikinä tekeväsi ja olet sen jo tehnyt?
Ensimmäisenä tuli mieleen höpöttelyvideon tekeminen!

Minkä kokemuksen haluat ehdottomasti vielä saada?
Todellisen rakastumisen. Kliseistä.

Mistä unelmoit?
Keväällä kirjoitusten jälkeisestä vapaudesta ja sen täyttävistä suunnitelmista.

Mikä on sun suurin unelma?
Onhan niitä.

Minkälainen ois sun unelma päivä (Missä, milloin, kenen kanssa, mitä tehdään...)?
Kiireetön, mutta kuitenkin mukavasti ohjelmoitu esimerkiksi kirpparikierroksilla. Viettäisin sen kavereiden kanssa sopivan lämpöisenä kesäpäivänä. Lisäksi mukaan kuuluisi hyvää ruokaa, kaunis auringonlasku ja ehkä joku hölmö spontaani idea.

Mitä on mielestäsi onnellisuus?
Sitä, että osaa nauttia tästä hetkestä murehtimatta liikaa menneisyyttä ja tulevaisuutta. Iloitsisi niistä asioista, joita nyt on käsillä, eikä tavoittelisi enempää.

Jos saisit muuttaa maailmassa yhden asian, mikä se olisi?
Toisten tahallisen vahingoittamisen.

Missä näet itsesi 10 vuoden päästä, kenen kanssa jne.? Haluaistko lapsia (jos kyllä, niin montako)?
Toivoisin olevani onnellisesti naimisissa, mutta lapsista en kuitenkaan osaa sanoa. Haaveilen pienestä perheestä ja sen perustamista aikaisintaan niinä vuosina, ehkäpä. Haluaisin asua vielä jossain sievässä kaupungin kerrostaloasunnossa, mutta suunnitella jo vakaasti ihan oman kodin hankkimista. Vakituinen työ ja sosiaaliset suhteet muutenkin olisivat oikein toivottavia. Tahtoisin olla onnellinen ja tyytyväinen siihenastiseen elämääni sekä nähdä vielä paljon hyviä vuosia edessäpäin.

11 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. wow the 3rd Picture is amazing
   the Location is simply perfeclt
   just found you on lookbook and have to admit, your Looks are so cool and unique <3

   Hope you may visit my blog,too
   Your Amely Rose from:
   http://thebizarrebirdcage.blogspot.de/

   Poista
  2. Thank you so much! It was really nice to hear though I am at the same time very very suprised. This is quite unbelievable that you have found my little little blog and said something so nice. Can I have a bit proud of myself? :D And yes, I'm going to visit your blog just now.

   Poista
 2. tosi kiva postaus ja ihania kuvia :) love u r blog!

  <3: leave-world.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Mun aivot edellenkiin sulaa ja valuu korvista ulos sulatejuustona, kun mä katson sun täydellisen kauniita kasvoja--olet niin kaunis--mutta noista homohommeleista mun pitää sanoa, että me ollaan ihan eri mieltä. Minun mieleatäni lesbo- ja homo- pariskuntien pitää saada adoptoida ja mennä naimisiin, jopa kirkkohäissä. Miksi ei? Minä olen nähnyt heteroparisikuntien pahoinpitelemiä lapsia. Olen sen verran vanha että olen nähnyt heteropariskuntien hylkäämiä lapsia. Heteropariskuntien raiskaamia lapsia. Miksi on oltava heterovanhemmat, että kasvaa hyvä lapsi? Miksi on oltava mies ja nainen liitossa?

  JN--mun varmaan pitää tunnustaa tässä vaiheessa, että en olen nainen--anteeksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mielestäni sanonut, että mielipiteeni olisi ehdoton totuus. Tottakai jokaisella saa olla omat mielipiteensä! Haluan myös nostaa esille sen, etten missään kohtaa puhunut homojen kyvyistä ja valmiuksista vanhemmuuteen. En todellakaan kumoa väitettä, jossa sanotaan homopariskunnan olevan hyvä kasvattaja lapselle. Enemmän siinä kohtaa vain joutuu selittelemään, kun lapsi alkaa vertailemaan omia vanhempiaan ystävien vanhempiin ja ihmettelemään, mistä itse on tullut.

   On totta, että lapset saattavat voida pahoin vanhempiensa toimien seurauksena. Voitko kuitenkaan yleistää jokaisen homopariskunnan hyvän vanhemman esikuvaksi ja heteropariskunnan lapsensa raiskaajaksi? Minusta et. Homopariskuntien lapsien hyvinvoinnista on luultavasti niin vähän näyttöä heteropariskuntiin verrattuna, ettei senkään takia voida vtää suoria johtopäätöksiä. Tottakai on olemassa ääriesimerkkejä, mutta kannattaisi katsahtaa myös siihen mitä kaikkea niiden ääripäiden väliin jää. Rakastavia niin hetero kuin homovanhempia ja heidän onnellisia lapsiaan. Heitä ei pidä unohtaa.

   Poista
 4. Mutta tuo surkean koiranpennun ilme on edelleenkin aivan järkyttävän hyvä.
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin riemastuttavaa kuulla. Löytyisikö vielä jotain kehittäviä mielipiteitä? Arvaa mitä, en tahdo edes tietää.

   Poista