sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Ruisleipä ja maitolasi

Havahdun hereille. Hetken pohdinnan jälkeen tulen siihen tulokseen, etten ollut nukahtanutkaan. Kohotan päätäni nähdäkseni hämärässä hohtavat numerot. 12.25. Tasan kaksi tuntia on kulunut siitä, kun painoin pääni ensikertaa tyynyyn ja ummistin silmäni.

Mutta silmäystäkään en ole nukkunut. En koskaan. Raskas peitto tuntuu ahdistavalta, hiostaa. Käännän kylkeä. Oikea, selkä, vasen, vatsa, selkä. Mikään asento ei tuo helpotusta. Juuri, kun luulen onnistuneeni onkin paita taas kierteellä. Tai hiuksia suussa. Ei nukuta. Kuitenkin samalla tunnen oloni väsyneemmäksi kuin koskaan.

Ei tästä mitään tule. Laitan valon päälle, silmiin sattuu. Laahustan raskain jaloin eteenpäin. Tartun kahvaan ja riuhtaisen.

On yöpalan aika. Olo muuttuu samantien tyytyväiseksi, keho kiittää ja vaipuu lepovalmiuteen. Ruisleipä ja maitolasi.

Onkohan uni tehty niistä?

7 kommenttia :

  1. Hieno teksti :) Ja kivat kengät sulla!

    <3: http://whats-your-bambition.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kirjotat tosi hyvin! Ja ihana huivi, mistä toi on ? :)

    http://kikka-daydreaming.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kikka! :---) Huivin todellista alkuperää en valitettavasti tiedä. Se on äitin kaapista ja luultavasti ikääkin siltä löytyy jo huomattavasti!

      Poista
  3. onko nuo jostain Turun bunkkereilta nuo kuvat?..:) näyttää ainakin tutulta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, nuo on joltain romahtaneelta pikkutönöltä Jyväskylästä. Ei ihan siis Turussa. Alkoi kyllä heti kiinnostamaan minkälaisia paikkoja siellä olisi tarjolla!! ;----)

      Poista