lauantai 13. syyskuuta 2014

Äitiys

Kauppaan kiiruhtaa nuori nainen työntäen lastenrattaita ja keräillen ruokatarvikkeita koriinsa. Ympärillä juoksee naperoita kutsuen tätä äidiksi. Hän on tärkein ihminen pienille. Hetken päästä hätkähdän ajatuksiini. Siinä voisin kävellä minä muutaman vuoden päästä. Vaikka jo nyt. Minustakin oikeasti tämän elämän aikana tulee, toivottavasti tulee äiti. Niin se elämä vain kulkee eteenpäin.

Tahdon olla hyvä äiti. Rakastava, hellä ja himpun huoleton. En liian tiukka, mutta silti huolehtivainen. Haluan olla läsnä, jakaa aikaa tärkeimmille. Tahdon kuunnella huolet, puhaltaa pipin pois ja painaa suukon otsalle. Kertoa, ettei ole mitään hätää. Voi, kumpa osaisin olla juuri sellainen äiti, hyvä esikuva. Luoda rakkautta ja rajoja. Enemmän edeltävää.

12 kommenttia :

 1. Mä pystyisin kuvittelemaan sut jonkun söpön pikkutytön kanssa kävelemässä Tallinnassa. En tiiä miks mutta se vaan tulee mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olipas herttainen mielikuva! Odottamaton kylläkin, mutta luultavasti juuri sen takia jännittävä. :--) Ehkä se on joidenkin vuosien päästä totta.

   Poista
 2. otatko nää kuvat joissa itse olet, kauko- vai itselaukaisimella? oot niin kaunis ja sun kuvat myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvoin kummallakaan! Niiden kanssa joutuu niin paljon keplottelemaan, jotta saa edes muutaman onnistuneen! Ihanat ystävät ovat siis minun visioni ja ohjeistukseni kanssa kameran takana. :--) Kiitokset sulle!

   Poista
 3. Allekirjoitan kaiken. Ja lisään, että olen lapsesta asti siitä unelmoinut ja siksi toivonkin niin kovasti että se toteutuisi joskus. Lapsen saaminenkin on ihme ja rikkaus, kaikki ei niitä saa. Uskon että oisit ihana äiti, ja oletkin varmasti tuollaisen ajatusmaailman kanssa sitä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Milja! Se todellakin on rikkaus, kahden ihmisen rakkauden tulos. Aika upeaa! Minä myös todella toivon, että susta tulee vielä jonain päivänä äiti - meistä molemmista. Uskon nimittäin, että olisit äitinä todella mahtava, rakastava ja hellä!

   Poista
 4. Ihania ajatuksia! Mun haaveet nähdä puolet itseäni pienokaisen (tai muutaman) kasvoista on vaihtunu unelmaan suloisesta adoptiolapsesta. Niin, kaikki eivät lapsia saa mutta äitiys -se jää kuitenkin onneksi mahdolliseksi. :) voi kun toivon sulle nuo sun haaveet toteutuvaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin toivon sulle! Arvostan niin paljon ihmisiä, jotka uskaltavat lähteä adoptioprosessiin ja kaiken sen jälkeen vielä saavat pienokaisen kotiin. Lapsi ja vanhemmat syntyvät ne silläkin tapaa - varmasti vähintään yhtä rakastava ja välittävä kuin biologisessakin tapauksessa. Voimia sulle, toivon, että onnistut tekemään unelmastasi totta! :--)

   Poista
 5. Sun kuvat on aina vaan yhtä ihania ja ihania ajatuksia! Kyllä susta hyvä äiti vielä jonakin päivänä tulee :)
  Täytyy vielä lisätä, etten oo koskaan erityisemmin pitänyt lapsista, mutta viime aikoina jokainen pieni kämmen ja rääkäisy on saanut mun sydämen sykkimään ja kovaa. Ehkä se biologinen kello jokaisella jossakin vaiheessa alkaa tikittämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin paljon Jenna! Täytyy kertoa, että niin on teidän kommentitkin! ♡ Voih, hassusti se menee. Yllättäen sitä herää aiemmin täysin tuntemattomat tuntemukset ja miksikäs ei, onhan lapset oikein veikeitä tapauksia. Aivan spesiaali asiahan se vielä on, sitten kun tämä nyytti on ihka oma. Siinä se sitten on, puolet minua. Enemmän kuin koskaan kenellekään voin antaa. Uskomaton ajatus!

   Poista
 6. Hei!

  Sun blogis on aivan ihana! Tykkään sun kuvista ja kirjoitus tyylistä. Toivon että saat vielä jonain päivänä sen kapalon itsellesi mutta annan vinkin älä tee sitä liian aikasin. Itse olen 20-vuotias liian paljon elämässä nähnyt asioita joten toivoisin sen pienokaisen saannin mutta lääkärit ja testit ovat erimieltä. Taistelen kaiken kanssa että saisin lapsen mutta jossain vaiheessa se totuus on sitten vaan hyväksyttävä jos mikään ei auta! :) jään seurailee sun blogia, liityn lukijaksi (kunhan puhelimella löydän 😃)

  Käyhän kurkkaamassa mun blogi : http://elamanpieni-iloja.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että. Kiitos Tiia ihanasta kommentista. Olet todella hyväsydäminen ihminen ja toivon todellakin, että jokin voisi kääntää onnen puolellenne. Olisit varmasti loistava äiti! Kaikkea hyvää!

   Poista