torstai 8. toukokuuta 2014

Suloinen virsi

Koko pienen elämäni ajan. Kaikki nämä vuodet on tietty sävelmä soinut koulun päätöksen johdosta. Kajahtanut ilmoille merkiksi vapauden ja odotuksen täyttymisen. Ilolla ja riemulla on sitä veisattu malttamatta loppuun saakka. Hetkenä, jona ilo on ylimmillään. Mutta kuinka on näkymä tulevaisuuden? Kuuluuko koulun liikuntasalista enää tuttu veisu täynnä muistojen rikkautta? Huonolta näyttää.

Te, jotka vastustatte. Oletteko tulleet ajatelleeksi, miksi pääsiäistä loman muodossa vietämme? Onko joulu keksitty juhlapyhiksi muuten vaan? Kaikki tai ei mitään. Kielletään samassa muukin pyhä ja uskonnollinen, jos se niin pahasta on.

14 kommenttia :

 1. Ihan täyttä asiaa oot taas tänne kirjotellu, oon aivan samaa mieltä että mitäpä siitä kenellekään haittaa on :). Tää on kerrassaan sulonen blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Mietitään sitä, miten se turmelee ihmisiä. Muttei mietitä sitä, miten vaikuttaa se, jos ei sitä enää lauletakaan. Laittakaa sormet korville, on täällä maailmassa kamalampiakin asioita! :D Kiitokset sulle kommentista!

   Poista
 2. Mä olen kyllä niin katkera, jos sitä vanhaa tuttua virttä ei enää lauleskella! Se oli aina koko kevätjuhlan kohokohta melkeinpä! :( Mutta aivan ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinne on aina perinne! Joululomakin sisältää kristillisen termin, mutta silti se on sillä nimellä. Ja ketä haittaa? Kuka pystyy väittämään saaneensa traumat yhdestä virrestä? Kiitokset kannanotosta, kivaa että meitä on muitakin veisun kannattajia! :----)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Ja todellakin oon samaa mieltä sun kans! Hyvää kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis laittaa gallup tai jokin muu vastaväite liikkeelle. Täällähän on monta virren kannattajaa! :---) Iso kiitos ja mukavaa kesän odotusta sullekin!

   Poista
 4. Voi, se on niin tunnelmallinen, tuttu ja aika liikuttavakin virsi! Niin paljon tunnearvoa, vapaus edessä olevasta kesälomasta, ylpeys selvitetystä kouluvuodesta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyttä asiaa! Siinä on vain se jokin. Ei voi kesäloma alkaa ilman veisusta!

   Poista
 5. Oi kuinka hurjan ihania kuvia <3 Suorastaan en ymmärrä kuinka Suvivirsi voi ketään vahingoittaa - tämä nyt ei ainakaan ole sitä uskonvapautta! Niinku sanoitkin, kohta kielletään kaikki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Suvi! :---) Samoilla linjoilla ollaan juu. Ei käy tällainen päinsä! Vaikka se nyt virreksi luetellaan niin kuinka paljon on siinä uskonnollista sanomaa ja kaiken lisäksi sellaista, josta joku erittäin syvästi pahoittaisi mielensä! Näköjään luvattoman paljon muka.

   Poista
 6. Vasta löysin sun blogin ja on niin ihania tekstejä että piti mahdollisimman monta lukea heti kerralla!:) tästä postauksesta, olen kyllä niin samaa mieltä sun kanssa! Hyvin olet osannu tuon asian kertoa!
  Ja kyllä aion jatkossakin sinun blogia lukea todellakin!:)

  VastaaPoista
 7. Onko mitään parempaa tunnetta kuin se, kun istut koulun kevätkirkossa ja lauletaan suvivirsi. Se vapaus, se alkavan kesän riemu! Ei perinteitä saa lytätä, ja niin kuin hienosti sanoit, otetaan samalla pois joulu- ja pääsiäislomat! Eipä ole moni enää samaa mieltä, jos lomia aletaan karsimaan. Tosi hyvin kirjoitit asiasta, tuon voisi vaikka laittaa eteenpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut kuule sinäkin täyttä asiaa! Kesä alkaa suvivirrestä! Voitaisiin jotakin kaunista ja perinteikästä pitää tässäkin yhteiskunnassa. Ja äsken tutkiskellessani niin on taidettu onneksemme päättääkin (ainakin iltalehden mukaan). Suvivirsi siis toivon mukaan säilyy! Kiitokset sulle kannanotosta :----)

   Poista