perjantai 30. toukokuuta 2014

Tuhansia poseerauksia

Maisema tuolla, upea kuvauspaikka täällä, täydellisiä asetelmia ja valaistuksia joka puolella. Aivoissani naksahtaa valokuvausvaihde päälle ja silmälasini suodattavat vain kuvauksellista materiaalia. Ne oikein hamuavat sitä. Entä jos tämä vaihe jää päälle? Mitä kun muuta eivät silmäni enää näekään? Vain sommitelmia kameranliipaisua odottavia.

Rakastan valokuvaamista ja kaikkea mitä siihen liittyy. Rakastan kuvailuhetkeä, yhdessäoloa. Pidän mallina olemisesta ja  yhtä paljon kuvaajana toimimisesta. Ihana on tunne jälkeen kuvailujen, kun voi selailla onnistuneita otoksia kamerasta. Muokata niistä mieluisensa. Valita parhaat päältä.

Pitäisi ehkä rauhoittua, osata ajatella muutakin. Ne ovat vain pikseleitä, joiden merkitys voidaan kyseenalaistaa. Kuka tarvitsee tuhansia poseerauksia? Vaan voidaanko kieltää se, mistä ihminen niin kovasti nauttii?

6 kommenttia :

 1. On sinulla kyllä aika hauskoja juttuja. Hieman outoja ja höperöitäkin, mutta hauskoja. Itsekin olen huomannut, että vaikken edes kantaisi kameraa mukanani, ajattelin silti, että tulisiko jostain näkymästä parempi pysty- vaiko vaakakuva; tai kannattaisiko kuva ottaa vastavaloon vai ei. Onhan tuokin eräänlainen addiktio, että koko ajan on pakko ajatella valokuvaajan tavoin, vaikkei ammattikuvaaja olekaan--tosin paljon pahempiakin addiktioita on olemassa. Mitä tulee noihin yllä oleviin kuviin, niin kolmas ylhäältä on aika ihana. Sinulla on hyvin hallussasi tuo "surkean koiranpennun ilme" ;)
  JN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Addiktiopa hyvinkin. Uskoin, että tämä alkaisi laantua valokuvaamisen uutuudenhohdon himmetessä. Mutta ei. Kiihtyy aina vaan. Mikäli se rupeaa oikeasti hallitsemaan elämää, täytyy pitää varmaan kamerataukoa. Toisaalta, juuri niin kuin sanoit: mieluummin tämä kuin monet muut pakkomielteet!

   P.s. Tuo oli kyllä yksi hauskimmista kommenteista, joita olen koskaan saanut! :D Surkea koiranpentu kiittää!

   Poista
 2. Herran jestas miten upeita kuvia! :)

  http://miukunen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Vau mitä kuvia! Muutenkin aivan ihana blogi, sait juuri uuden lukijan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän valtavasti! Mukava kuulla, olet tervetullut! :--)

   Poista